Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев говори на специална пресконференция за бъдещето на клуба.

"Бих искал да използвам възможността да честитя рождения ден на клуба. Да се надяваме, че ще обогатим тази история и инфраструктура. Искам да благодаря на всички, които ми честитиха рождения ден и бих искал да се извиня на всички, които съм обидил в социалните мрежи. Искам да успокоя цялата армейска общност, че стадионът ще бъде построен. Не е случайно, че сме стигнали толкова напред с ремонта. Николай Веселинов е човекът, който е жалбоподател. Ние имаме решение в наша полза. Той е незаинтересована страна в случая. Неговата жалба е недопустима и се надяваме, че съдът ще предприеме необходимите мерки. Ние продължаваме да работим.

Към момента са внесени 7 милиона и малко. Скоро ще се изравни стойност от 28 милиона и малко. Много е важно - искам да благодаря на семейство Ганчеви за тази една година и два месеца, в които работихме заедно. Благодаря им като цесекар за това, което направиха за клуба. Много от вас виждат върха на айсберга, но отдолу има много повече работа, която се върши. Имах в началото на годината една командировка с Дани Ганчев, с когото работихме много повече на дневна база. Видях как той защитава интересите на клуба. Те безвъзмездно преотстъпиха своите акции. Този период на преотстъпване стана плавно. Досега акциите бяха разделени. Към днешна дата всички акции ще бъдат в националния фон за култура и изкуство, а Христо Стоичков запазва останалите си акции. Христо Стоичков със сигурност запазва своето процентно съотношение в клуба.

Одит сме длъжни да правим всяка година и той е свързан с лицензирането ни в Уефа и България. Това са данни, които трябва да се следят. Финансовият феърплей става все по-стриктен. Наясно сме с процесите.

Моделът на управление в клуба - заедно с Филип Филипов ще сме изпълнителни директори. Той ще бъде отговорен повече за спортната част, докато моята отговорност ще бъде повече към административната част. За нас идеята е селектирането да не бъде от един човек - главен скаут, а да има одобрение от три страни. От една страна да бъде треньорът, от друга страна да е скаутското ниво и ние с Филип Филипов да участваме в този процес. Решението ще бъде на треньора. За нас е важно ЦСКА да има стил и разпознаваема игра", каза той.