Евенуалната продажба на Евертън бе наречена "фарс" от асоциацията на акционерите, които излязоха с призив към собственика Ферад Мошири да не продадава клуба на компанията 777 Partners, съобщи ДПА.

 През септември беше постигнато съгласие Мошири да продаде дяла си от 94% от акциите за инвестиционната компания, базирана в Маями, но все още се чака разрешение от Висшата лига за сделката

През последните месеци феновете на германския Херта Берлин и белгийския Стандард Лиеж протестираха срещу собствениците, които също са компанията 777 Partners.

Мошири заяви миналата година, че компанията са "точните хора", които да поемат Евертън, но асоциацията на акционерите е категорична, че те не отговарят на условията да поемат клуба.

В своя позиция на акционерите заявяват:

"Ние сме най-старата асоциация на акционери в света и сме поразени от липсата на уважение към клуба от собственика Фарад Мошири и от Висшата лига по време на безкраний процес на промяна на собствеността. Наблюдаваме със загриженост как става напълно ясно, че процес не може да продължава толкова дълго, докато Висшата лига продължава да показва неумението си да регулира. При липсата на решение наястоваме Бордът на Евертън и преди всичко Фарад Мошири да прекъснат тягостния процес и да признаят, че 777 Partners не са правилният собственик и не може да се продължава този фарс. Искаме решение и го искаме сега".

Някои от привържениците на клуба се притесняват, че тази сага може да вкара клуба в администрация, което пък да доведе до изпадането му от Висшата лига.

Евертън е с много сериозни финансови проблеми

Евертън е с много сериозни финансови проблеми

Има опасност да не могат да завършат стадиона си