Отборът на Англия постигна изключително драматична победа над Словакия в двубой от 1/8-финалите на Евро 2024. "Трите лъва" бяха пред отпадане от турнира, след като Иван Шранц изведе селекцията водена от Франческо Калцона през първото полувреме, но след фамозно попадение на Джуд Белингам в 95-ата минута и Хари Кейн малко слид началото на първото продължение на срещата "Трите лъва" се спасиха от грандиозен провал.

Двата отбора започнаха много активно, като не липсваха и твърдите единоборства. Главният арбитър Халил Мелер не се поколеба да покаже 4 жълти картона още преди са са изминали 20 минути от двубоя. Изненадващо атаките на словаците бяха по-опасни и при една от тях в 25-ата минута отборът на Франческо Калцона поведе.

Юрай Куцка спечели битката във въздуха с Марк Геи и отклони към Давид Стрелец, който изведе Иван Щранц зад отбраната. Голмайсторът на Словакия хладнокръвно с техничен удар преодоля Пикфорд - 0:1.

Снимка 672323

Източник: GettyImages

След попадението тимът на Гарет Саутгейт опита да натисне, но всичките атаки се разбиваха в стабилната защитна стена на съперника. В добавеното време на първата част Коби Мейно шутира от дистанция, но ударът му бе блокиран.

Англия започна доста по-добре след почивката и в 50-ата минута стигна до гол чрез Фодън, който обаче бе отменен заради засада след проверка с ВАР. Десетина минути преди края Деклан Райс уцели гредата.

Снимка 672330

Източник: GettyImages

Словаците вече се виждаха победите, когато дълбоко в добавеното време Джуд Белингам показа защо е най-скъпият футболист в света. С изумителна ножица той прати топката зад гърба на Дубравка и прати мача в продължения.

Снимка 672337

Източник: GettyImages

Още в първата минута на продълженията Хари Кейн вдигна трибуните на крака. Резервата Айвън Тони отклони топката с глава и капитанът на Англия не чакаше втора покана и отблизо не пропусна - 2:1.

Снимка 672338

Източник: GettyImages

До края на срещата албионците задържаха аванса си се поздравиха с победата. В следващата фаза съперник на състава воден от Гарет Саутгейт ще бъде отборът на Швейцария, който вчера отстрани действащия шампион - Италия, след победа с 2:0.

Англия - Словакия 2:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Англия - Словакия 2:1 (Развой на срещата по минути)

Двата тима се срещат днес от 19:00 часа