"Резултатите от всички направени вчера тестове на футболисти, треньори и служители на ФК "Дунав" Русе за COVID-19 станаха ясни в днешния следобед. Те са отрицателни", съобщават на официалната Фейсбук страница на "Драконите".

"Припомняме, че извънредните проверки се наложиха, след като по-рано тази седмица се оказа, че вратарят Винченцо Ангелов и защитникът Любен Николов имат коронавирус. Двамата са изолирани от своите съотборници и са под карантина в домовете си, съответно в Русе и София.

Въпреки че резултатите от пробите на всички останали футболисти, треньори и служители в "Дунав" са отрицателни, те ще бъдат отново тествани утре, съобразно изискванията на спортното министерство и БФС, за да могат да подновят тренировки и да играят на 13 юли, понеделник, от 18:15 ч. на Градския стадион в Русе срещу "Царско село".

Мачът ще определи 12-ия и 13-ия в крайното класиране на efbet Лигата или по друг начин казано - който победи ще срещне третия от Втора лига "Монтана" в плейоф за оставане в елита, а който загуби ще се изправи срещу "Септември", за да запази мястото си сред най-добрите и през следващия сезон", се допълва в съобщението.

Двама футболисти на Дунав са заразени с коронавирус

Двама футболисти на Дунав са заразени с коронавирус

Те са се почувствали зле след прибирането на тима в Русе