Григор Димитров си осигури участие в третия кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Рим, след като надигра японеца Йошихито Нишиока със 7:5, 6:4 за час и 39 минути игра.

Първият сет между Григор и Нишиока вървеше напълно равностойно. Двамата тенисисти печелиха подаванията си. При 3:2 в полза на родния представител, той получи възможност за пробив, която Нишиока отрази. Размяната на геймове продължи до 6:5 за Григор. В последния 12-и гейм от първия сет българинът поведе с 15:40 и реализира още първия сетбол.

Развоят на втората част беше идентичен. Първият сервис на Григор още по-малко влизаше, но Нишиока не съумяваше да се възползва. Григор печелеше и на втори сервис. Без да се открие точка за пробив пред нито един от двамата тенисисти, се стигна до 5:4 за хасковлията. Решаващият момент в сблъсъка бе десетият гейм. Тогава Гришо поведе с 15:30, но добри сервиси на Нишиока му дадоха аванс от 40:30. Димитров се събра, направи три поредни точки и сложи край на мача.

Съперник на Димитров в третия кръг ще бъде френцузинът Теранс Атман, който елиминира представителя на домакините Лоренцо Музети. Той взе първия сет със 7:5 с късен пробив. След само един изигран гейм във втория италианецът се отказа поради физическо неразположение. Така Атман се класира за първи път за третия кръг на турнир от сериите "Мастърс 1000".

Григор Димитров започва срещу Офнер или Нишиока в Рим

Григор Димитров започва срещу Офнер или Нишиока в Рим

Българинът е поставен под №8