Григор Димитров заяви, че е щастлив от класирането си за третия кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим. Хасковлията надигра Йошихито Нишиока (Япония) с 2:0 сета. Българинът коментира "чаровния корт №12", където се изигра мачът и добави, че винаги е трудно да стартираш срещу левичар на червени кортове.

"По-различна ситуация за мен в Рим. Както виждате атмосферата е все така зрелищна. Наистина е много чаровен този корт №12. Играл съм много пъти в този турнир. Щастлив съм, че записах победа срещу коварен съперник, който е левичар. Никога не е лесно в първи мач да се противопоставиш на такъв съперник, на клей. Щастлив съм, че победих.

Със сигурност чувството е различно (да играя на по-малък корт). Различно е пространството, което имаме отзад. Понякога е различно усещането за топките и кога да ги взимаш. Случи се на няколко пъти днес, но успях да се справя.

Трябва да играя с по-малко грешки и трябва да се опитам да подобрявам още повече представянето си, за да се адаптирам към турнира в Рим, да завършвам със стил разиграванията и да продължавам напред. Трябва да вярвам в това, което правя особено след последния мач, който изиграх преди тук в Рим".

Григор Димитров преодоля първия си съперник в Рим

Григор Димитров преодоля първия си съперник в Рим

Българинът се наложи на Йошихито Нишиока в два сета