Валери Божинов говори за това какви съвети е дал на Саша Илич преди сръбският специалист да пристигне в България и да застане начело на ЦСКА..

В подкаста "Код Спорт" бившият нападател призна, че се радва, че "червените" ще имат нов стадион, като се надява след това и Левски да се сдобие с ново съоръжение.

"Саша ми звъни и ме пита за ЦСКА и за Гриша Ганчев. Аз съм от Левски и обичам Левски, но му казах "Саша, това е един от най-големите клубове в България". Казах му, че това е като Цървена звезда и Партизан. Идваш в клуб с история, в клуб, който е зажеднял за успехи - иска да играе в Европа, да печели купи, титли и да се развива. Имаш човек, който от 30 години и повече дава средства за спорта и за футбола. Той вади лични и пари и средства и иска да прави нещо. Ето сега ще има стадион и аз като човек от "синия" фронт съм много щастлив и горд за това, че ЦСКА ще има стадион, че Гриша Ганчев прави така, че ще има база, нещо модерно.

Това му казах и на Саша - идваш тук и няма да сгрешиш. Когато има силен ЦСКА и силен Левски, ще бъдем конкурентноспособни на Лудогорец. Ако ЦСКА има стадион, съм убеден, че и Левски ще има. И двата гранда трябва да имат - тези публики заслужават. Онзи ден на мача с Лудогорец, ако имаше 100 000 места, 100 000 души щяха да дойдат на "Армията".

Валери Божинов: Левски има нужда от такъв тип човек като Ибрахимович

Валери Божинов: Левски има нужда от такъв тип човек като Ибрахимович

Бившият играч на "сините" за ситуацията в клуба