Бившият нападател на националния отбор на България Валери Божинов ще облече отново екипа на Етър. Това ще стане на 25 април по време на подготвяния шоу мач между Звезден отбор на "болярите" и играчи от тима, извел България до четвъртото място на световното първенство през 1994 г. Божинов започва футболния си път в детския отбор на великотърновци през 1999 година.

Ето какво написаха "виолетовите":

Дойде време да обявим и изненадата в отбора на "Звездите на "Етър"! Рамо до рамо с "виолетовите" легенди, станали шампиони през 1991 г., в очаквания с огромен интерес мач срещу Пеневата чета, ще има и още едно "звездно" попълнение.

ВАЛЕРИ БОЖИНОВ излиза с екипа на "Етър" на 25 април!

Божигол, защитавал цветовете на отбори като "Лече", "Ювентус", "Фиорентина", "Парма", "Манчестър Сити", "Спортинг", "Левски" и ред други в богата си футболна биография, ще облече отново виолетовия екип! Отново, защото "Етър" е един от първите отбори в състезателната кариера на Валери. Той играе тук през 1999 г. в детския тим заедно с имена като Иван Петков, Росен Ванков, Илиян Трифонов... Само ще припомним, че именно "Етър" бе последният му български отбор, преди да се завърне в родния футбол в "Левски" през 2014 г.

"Тази история, която има "Етър", тя не може да се изтрие. Това е история, която е писана и ще продължава да се пише!", сподели преди време Божинов.

Валери, добре дошъл отново на "Ивайло"!

Както е известно, "болярите" вече представиха седем легендарни фигури за българския футбол, които ще участват в 100-годишния юбилей на клуба. Това са Христо Стоичков, Красимир Балъков, Емил Костадинов, Цанко Цветанов, Златко Янков, Емил Кременлиев и Илиян Киряков.

Още трима бронзви медалисти от САЩ`94 ще вземат участие в юбилея на Етър

Още трима бронзви медалисти от САЩ`94 ще вземат участие в юбилея на Етър

Събитието ще се състои на 25 април