Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов даде ексклузивно интервю за предаването "Арена спорт", в което коментира всички интересни теми около "червения клуб" броени часове преди Вечното дерби срещу Левски.

"Последният мач беше наистина слаб за нас. Показали сме, че може да играем много добре, но в последния двубой желанието, концентрацията и настроението в играта не ни бяха на ниво. Загубата от Локомотив (Пловдив) намали шансовете ни за титла, но битката не е приключила. Докато имаме теоретична възможност да се борим за първото място, ние ще го правим. Недоволството на феновете е нещо нормално, защото техните очаквания са всяка година ЦСКА да бъде шампион. Ние сме единственият отбор, който всеки сезон се опитва да се противопостави на Лудогорец, но наистина нещо малко не ни достига. Според мен обаче това "малко" е и много голямо и затова трябва да се продължи да се надгражда. Аз вярвам, че съвсем скоро ЦСКА ще бъде там, където му е мястото. Миналата година бяхме много близо до титлата. Имахме два мача, от които трябваше да спечелим поне един, за да станем шампиони. Визирам домакинствата на Лудогорец и на ФК ЦСКА 1948, в които нещо не ни достигна. Не знам дали това е било увереност, спортен шанс или самочувствие", заяви Филипов.

"Не е вярна информацията, че ЦСКА ще трябва да плати голяма неустойка при уволнение на треньора. Така или иначе неговата смяна никога не е седяла на дневен ред. Всеки в клуба носи отговорност за работата, която върши. За играчите тя е една, за треньорския щаб друга, а за нас като ръководство - трета. Никой не бяга от отговорност или да се крие", добави бившият бранител.

"Футболистите трябва сами да се вдигнат за мача с Левски, защото там ще победи по-мотивираният отбор, въпреки че аз смятам, че ние сме по-добри спортно-технически. Този двубой е повече на характери и в него позициите в класирането нямат толкова голямо значение. Това е един мач на чест и на престиж, а и аз не си спомням кога за последно и ЦСКА, и Левски са влизали в него след загуби. Всяка една победа срещу Левски е сладка и удоволствието е голямо. За мен обаче най-стойностните успехи срещу тях са през май 1997 година, когато ги победихме два пъти в рамките на 20 дни - веднъж за първенството и след това на финала в турнира за Купата, с което направихме дубъл", каза още изпълнителният директор на ЦСКА.

"Всичко около стадиона върви в срокове. Компанията, която отговаря за демонтажа вече започна да докарва своята техника. В понеделник вече ще започне същинската част от демонтажа, защото ще бъде отворена строителната площадка и хората ще започнат своята работа. Искам да подчертая, че машините, които ще бъдат използвани са много модерни и екологични, което ще бъде голямо предимство за парка", сподели един от ръководните фактори при "червените".

"Няма начин стадионът да не бъде построен. Самият факт, че в понеделник стартира демонтажа на старото съоръжение гарантира, че там ще бъде построено и новото. Нека не забравяме, че този стадион не е само наша собственост. Държавата също има своето участие и просто няма как той да не бъде построен. Искам да успокоя всички, че ЦСКА ще има хубав и модерен стадион", завърши Филип Филипов.

Солиден "армейски" десант към националния стадион

Солиден "армейски" десант към националния стадион

Шествието на феновете на ЦСКА бе кратко, но изключително колоритно