Колегите от подкаста "Код Спорт" публикуваха втора част от пространното интервю, което финансовият благодетел на ЦСКА - Гриша Ганчев даде за дебютния епизод на предаването. В него бизнесменът говори повече за неща извън футболната тематика. Все пак сподели с какви отношения е с Христо Стоичков, кое му доставя адреналин и какво прави, към днешна дата, емблематичното магаре Бочето.

"За мен никога не е било лесно в бизнеса. Като ме нападна онова стадо, 10-12 години, но отбранявам се. Аз имам екип, имам приятели, които са скрити лимонки. Не всичко е пари на този свят. Проблемът е, че няма светлина в тунела. Останаха много малко животни, които могат да се консумират и много лъвове, хиени и вълци. Чакалите облякоха костюмите и всичко се бие за този държавен бюджет.

Ганчев: Нямам приятели от високите етажи в Левски

Ганчев: Нямам приятели от високите етажи в Левски

"Свършиха се"

Сърбия четири години във война, в момента най-малката им пенсия е със 150 евро над нашата. За младите, учили в чужбина, който има акъл - не се прибира тука. Прибират се с табела "бил съм някъде си".

На мен ми доставя удоволствие да имам главоболие със системата. От това си черпя адреналина. Като не те взимат в групата за други работи. Стоян Александров три пъти ме къса на изпити. Завършил съм 89-та. Казвахме си "другарю". Сега как им ги дават дипломите. От моята група почти всички състуденти работят за мен.

Отношенията със Стоичков през годините са ни били най-различни. В последно време сме много добре. Явно намери ментори нови, той е "правия човек", както казват сърбите.

Моят пръч Лерой Сане го продадох в Бургас, защото ми трепеше хората. Бочето постоянно иска да се съвкупява с елементи, които дразнят. Подарък ми е от Вальо Йорданов за един Гергьовден. Много красиво магаре. Бочето буди в 6 часа всичко живо.

Важното е да има балъци, които да дават за спорта, защото иначе нищо няма да стане.

Борбата никога не съм ги оставял. Постоянно си взимаме медали. Покойният бай Иван Иванов ми беше казал: "От борец всичко става".

Гриша: Пак ще се вадят милиони и ще се купуват мачове

Гриша: Пак ще се вадят милиони и ще се купуват мачове

Ето подробности

Никъде не се крия. Постоянно идват хора при мен. Идват моменти в живота на човек, когато не може да издържа на големи напрежения и постоянно да говори с хора. По-добре да си говори с животните. Най-мразя като гледам как си командват кучетата. Погали го, порадвай му се. С какво си повече от него!

Всичко ме дразни в София. Трафик, мръсотия. Този град става мегаполис. Преди беше красиво, а сега е нещо страшно. Заприличваме на Гърция. Два големи мегаполиса и китни малки градчета. Няма начин - хората търсят поминък. Какво да работиш в Ловеч, например? Тръгнах да правя заводи...бум по главата и приключихме!

За мен Ердоган е уникален държавник. Първо - гледа им спортистите, вижте им стадионите, отборите. Турските сериали! Нашите бабки плачат на тях. Бил диктатор! Бе, дайте ни един диктатор такъв и на нас. През 70-те години там беше кочина. С руснаците си работи, с украинците работи....От иранците евтини горива си взима. Трябва да си играч, а не полски свирач. От всяка върба, свирка не става!

Ганчев за Камата: Спечели "Златната топка", защото борците го учиха да играе футбол

Ганчев за Камата: Спечели "Златната топка", защото борците го учиха да играе футбол

"Ние не гледаме крак ли ритаме, топка ли ритаме..."

Данаил виси по Панчарево, по "Армията"...! Танита е човек на изкуството. Прави филми, клипове. Завърши за сценаристи и режисьори. Лошото е, че изгуби страстта си към футбола.

Най-големият парадокс в ЦСКА е, че всеки иска да селектира. Да продава, да купува играчи...И толкова години минаха вече и не разбраха вече, че аз съм главният скаут. Не давам да се краде. Изгорях с пари много пъти. Мога да напиша методическо ръководство за трансферите. Лошото е, че футболните клубове в България са хранилка за изпаднали агенти. Покрай тях, много от тях дават пари на ваши колеги, да пишат нещо, да си бъркат в носа. Журналистиката умря! Всеки вече е писател. Всеки разбира и дава акъл. Футболните клубове не са хранилка за несретници.

Последният мач на България, който гледах на живо беше Ирландия - България, Мъри Стоилов беше треньор".

Верона продължава да се интересува от звезда на ЦСКА

Верона продължава да се интересува от звезда на ЦСКА

Тоби Хайнц обаче струва доста пари