Българският национален отбор по ръгби отстъпи на Молдова с 6:48 (6:17) в последната и решителна среща от група С на Европейската ръгби-конференция. Така молдовците са първи с три победи от три мача и отиват на квалификация за изкачване в горната дивизия.

Българският отбор ще трябва да се задоволи с 2-ото място в групата след две победи над Сърбия и Турция и поражение днес от молдовците.

Срещата започна равностойно и след началното 5:0 за Молдова, българите съкратиха пасива на 5:3. Този резултат се запази до 20-ата минута на първата част, когато мощен пробив на Йон Копитов от молдовския тим завърши с реализиране на пет точки и авансът им се увеличи на 10:3.

В 26-ата минута капитанът на българския тим Петър Николов не сбърка при есе и реализира за 6:10. Това всъщност се оказаха и последните точки за българския тим, който до полувремето изоставаше вече със 17:6. Тимът ни се поведе по играта на домакините, който предложи повече единоборства, вместо да търси си бързи пробиви, довели до убедителния успех над Сърбия в края на април.

"Първо, искам да поздравя отбора на Молдова за изключителното им представяне днес. Те наистина демонстрираха своите умения и решителност и това се оказа твърде много, за да ги преодолеем. Въпреки резултата, аз съм изключително горд с нашия отбор, особено с новите ни играчи, които наистина се активизираха и показаха своя потенциал. За българското ръгби е окуражаващо да види дълбочината на таланта, който имаме, преминавайки през етапите на развитие. Вече очакваме с нетърпение следващия сезон, където ще продължим да интегрираме тези обещаващи момчета и ще приветстваме обратно някои от нашите ключови играчи след контузии. Бих искал също така да пожелая успех на отбора на Молдова до края на сезона, особено в предстоящия мач срещу Люксембург. Всички очакваме с нетърпение да видим още една страхотна игра. Благодарим на нашите фенове за непоколебимата подкрепа. Ще продължим да работим здраво и ще се върнем по-силни", заяви селекционерът на българския национален отбор по ръгби Ромен Балмис, цитиран от официалната страница на федерацията във фейсбук.

Федерер подкрепи РЮА във финала на световното по ръгби

Федерер подкрепи РЮА във финала на световното по ръгби

Любимците му спечелиха с 12:11 срещу Нова Зеландия