Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, вярва, че отборът му все още не е загубил шанс да стане шампион на Англия.

"Артилеристите" се намират на второ място в класирането, като изостават с две точки над Манчестър Сити.

Арсенал трябва да победи Евертън в последния кръг и трябва да се надява на загуба на Манчестър Сити срещу Уест Хем, ако иска да стане шампион. Другият вариант е Арсенал да постигне изразителна победа, докато "гражданите" да завършат наравно в двубоя с "чуковете" на "Етихад".

"Ако не вярвам днес, представете си какво е било през месец август. Надявам се само да спечелим нашия мач и нещо хубаво да се случи. Единственият разговор с играчите е, че трябва да изживеем хубава неделя и, че мечтата е още жива. Възможно е, това е футбол", надява се треньорът.

Артета вярва, че е възможно да се спечели първенството, макар че Манчестър Сити има опита в тези трудни финални мачове: "Знаете какво направи Сити в последните 12-13 години и какво сме правили ние в последните 20 години във Висшата лига. Така погледнато, ние нямаме никакъв шанс. Но не трябва да мислим така, а да вярваме", каза още Артета.

Испанският мениджър отговори с чувства за хумор откъде ще научава за развоя на мача в Манчестър. "60 000 души на мача плюс целия щаб, всички помощник-треньори и всички семейства, които ще следят телефоните си. Мисля, че това е достатъчно", завърши Артета.

Мартин Йодегор: Трябва да се съсредоточим върху нас самите

Мартин Йодегор: Трябва да се съсредоточим върху нас самите

"Топчиите" изостават на 2 точки от лидера Сити