Наставникът Юрген Клоп ще бъде увековечен със статуя пред "Анфийлд", поради възраждането на английския футболен клуб Ливърпул. Това обяви бившият полузащитник на отбора Дийтмар Хаман в интервю за немската агенция, "ДПА".

Хаман е категоричен, че Клоп вече има легендарен статут сред феновете на Ливърпул и ще получи същата чест като бившия мениджър Бил Шенкли. Неговата статуя е поставена пред входа на ултрас трибуната "Коп".

"Клубът е толкова силен, колкото е силна симбиозата между футболистите, треньорите и феновете. Не мисля, че някой в историята на Ливърпул е носил толкова много любов и радост на хората. Точно заради това смятам, че те ще го увековечат със статуя до тази на Бил Шенкли", коментира бившият национал на Германия.

Клоп пое Ливърпул през октомври 2015 и спечели всичко възможно с "червените", включително Шампионската лига през 2019 и Висшата лига през 2020.

"Клоп ще остане завинаги в историята на клуба. Това, което той направи в Ливърпул, може да бъде наречено ера", добави анализаторът на "Sky TV". Хаман не очаква Ливърпул да се стабилизира бързо след напускането на Клоп през идното лято. Негов заместник ще бъде нидерландецът Арне Слот, който според информация на Фабрицио Романо вече е подписал своя контракт с "мърсисайдци".

"Разбира се, че ще бъде трудно. Видяхте какво се случи в Манчестър Юнайтед и Арсенал след оттеглянето на Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер", продължи Хаман.

"Ако тази промяна се бе случила миналата година, то тогава задачата на новия мениджър щеше да бъде направо невъзможна. Лично аз мисля, че Клоп остана още една година именно заради това. 12 месеца по-късно Ливърпул има далеч по-добър отбор".