ЦСКА излезе с официална позиция относно санкцията от страна на УЕФА, която бе наложена след проверка от страна на Органът за финансов контрол на клубовете на Европейската централата - CFCB.

"Армейците" уведомиха в своето становище, че финансовата санкция е била платена на 16 май, като по този начин клубът е получил уверение, че лицензът му за европейските клубни турнири за следващия сезон не е застрашен. От клуба също посочиха, че "приемат с отговорност" наложения от УЕФА мониторинг за следващите 3 години.

Белчев: Ръководството на ЦСКА ще реши моето бъдеще

Белчев: Ръководството на ЦСКА ще реши моето бъдеще

Ето какво добави

Ето какво написаха от ЦСКА:

"Във връзка с новината за наложената ни от УЕФА финансова глоба, бихме искали да успокоим, че клубът е информиран за казуса, като официално потвърждение за наказанието имаме от 19.04.24 г., а цялата сума от 450 000 евро и всички допълнителни разходи бяха платени на футболната централа на 16.05.24 г. С това получихме уверение, че лицензът за участие в европейските клубни турнири за следващия сезон (24/25) не е застрашен и остава неговото официализиране.

Въпреки че към момента нямаме просрочени плащания, ЦСКА ще остане под мониторинг за период от 3 години - 2025/2026, 2026/2027, 2027/2028. Приемаме мониторинга като допълнителна отговорност да спазваме стриктно финансовия феърплей на УЕФА и да следим и изпълняваме наложените правила от Органа за финансов контрол на клубовете (CFCB) към УЕФА".

Защитник е отново на линия за ЦСКА

Защитник е отново на линия за ЦСКА

Сейни Санянг изтърпяваше наказание заради натрупани картони