Легендарният турски вратар Рюстю Речбер е настанен в болница, след като е бил диагностициран с COVID-19, съобщи съпругата му Ишил с публикация в Инстаграм. 46-годишният Речбер е рекордьор по мачове за националния отбор на южната ни съседка със 120 срещи. В кариерата си на клубно ниво е пазил за отбори като Бешиткаш, Фенербахче и Барселона.

Шевченко: Преживях подобна ситуация, когато бях на девет и чернобилската централа избухна

Шевченко: Преживях подобна ситуация, когато бях на девет и чернобилската централа избухна

"Единственото решение е да вярваме в правителствените решения"

"Бих искала да споделя някакви хубави новини, но не мога. Съпругът ми е хоспитализиран с диагноза COVID-19. Шокирани сме, защото симптомите се появиха внезапно. Единствената ми молба към всички е да се държат по-отговорно и съвестно. Моят тест и този не дeцата беше отрицателен. Ще бъдем принудени да си останем вкъщи, докато той е в болница.

Това е и най-трудното в тази ситуация, че няма да бъдем до него. Надявам се с Божия помощ и тази на турските лекари той да се справи с това", написа Ишил Речбер, която в последните седмици показа огромна ангажираност с проблема, като публикуваше в социалните мрежи съвети за лична хигиена и мерки за предпазване от заразата.

Снимка 473410

Източник: GettyImages

Турция е изключително сериозно засегната от коронавируса, като броят на заразените непрекъснато расте.

"Много ме е страх. Проблемът не е толкова в смъртността, колкото в големия брой заразени. Той расте с такава скорост, че респираторите по цял свят няма да ни стигнат", разказва местен лекар пред Дойче веле.