Бившият световен №1 Анди Мъри очаква част от водещите тенисисти при мъжете да последват примера на лидерката в световната ранглиста при дамите Ашли Барти (Австралия) и да откажат участие на US Open 2021 заради притеснения от разпространението на коронавируса в Ню Йорк.

Барти вчера обяви, че няма да играе на започващия на 31 август турнир от Големия шлем на "Флашинг Медоус", защото не се чувства сигурна да пътува и пребивава в САЩ.

"Чух, че някои от водещите играчи при мъжете планират да не участват. Очаквам точно това да се случи. Това е лично решение на всеки. Ако не се чувстваш сигурен, ако не си спокоен за пътуването в САЩ и ако не искаш за поставиш под риск себе си и хората от екипа ти, тогава това би било напълно разбираемо", коментира бившият №1 в класацията на ATP.

Новак Джокович, Рафаел Надал и Серина Уилямс заявиха участие в надпреварата "Western & Southern Open" от 20 до 28 август в Ню Йорк, която беше преместена от Синсинати заради пандемията и ще послужи за генерална репетиция на играчите за US Open 2021.

Двата турнира ще се играят без публика от съображения за сигурност.

"Убеден съм, че организаторите ще направят всичко необходимо за сигурността на тенисистите на място и всичко там ще бъде наред, но по притеснително за мен е пътуването до Ню Йорк", каза Мъри.

Григор Димитров ще играе с 38-годишния Никола Маю

Григор Димитров ще играе с 38-годишния Никола Маю

Българинът няма шанс да продължи напред на демонстративния турнир в Био