Димитър Илиев коментира избора си за втори път за Футболист №1 на България. Нападателят обяви пред "Диема", че наградата е признание за труда му. 

"Разбира се, това е най-голямото признание за един футболист, най-важната индивидуална награда, но без дублиране на успехите с Локомотив през тази година нямаше как да спечеля и тази година. Тази индивидуална награда е усилие на целия клуб и на всички момчета в съблекалнята. Общо взето това е благодарение на тях", коментира Илиев.

"До последния момент не знаех, имаше момент на изненада, миналата година се изненадах повече, Валентин Антов - моят подгласник също направи силна година и заслужаваше да спечели, Антон Недялков също е утвърдено име може би като най-добрият български защитник", добави той.

Победителят Илиев: Изключително съм развълнуван

Победителят Илиев: Изключително съм развълнуван

"Беше странна и тежка година за всички хора"

"Винаги първият трофей се помни повече и е по-сладък, да спечелиш за втори пореден път е плод на постоянство, не се е отдавало на много футболисти и съм горд, че в две поредни години показвам постоянство. Чувствам се добре, като съм във форма ще давам всичко от себе си за клуба. Всяка изминала година отборът играе по-добре. Лично аз си поставям за цел да запазим това място на което сме в момента, ако отборът играе добре, моите игри също ще бъдат добри, човек е толкова голям колкото са му големи мечтите. Трудът, който се полага, се връща. Знаеш, че си оставил нещо зад себе си и си постигнал нещо", каза още Футболист №1 на България за 2020 година.