Италианската прокуратура започна разследване за предполагаемо участие на Ювентус в манипулирането на изпита по италиански на уругвайския футболит Луис Суарес. Тестът бе анулиран, след като бе разкрито, че уругвайският нападател е знаел предварително темите и крайната му оценка е била договорена.

Миналата седмица Суарес се яви на изпит по италиански език в Перуджа с цел да получи италиански паспорт, чрез който да си улесни трансфера в Ювентус. Сделката обаче пропадна.

Разследващите органи имат съмнения, че в корупционна схема е замесен адвокат Мария Турко. Турко работи за многократния италиански шампион.

Според "Кориере дела Сера" властите разполагат със записи на телефонни разговори между Турко и директора на университета в Перуджа, където Суарес положи изпита.

На записите Турко уточнява с директора как ще протече изпитът, така че нападателят да го вземе със сигурност. Освен това датата на теста е изтеглена от 22 септември на 17 септември, така че трансферът на Суарес в Ювентус да бъде финализиран няколко дни по-рано. В замяна Турко обещава занапред да води в университета и други футболисти, които да полагат подобни изпити, така че рейтингът на учебното заведение да се вдигне.

От разследването са категорични, че имат основателни доказателства за наличието на корупция.

Унгарският Мезьокьовешд-Жори представи Антонио Вутов

Унгарският Мезьокьовешд-Жори представи Антонио Вутов

Атакуващият халф подписа за три години