Дългоочакваният коментар на Сър Алекс Фъргюсън по темата „Уейн Руни", вече е факт. Опитният шотландски специалист отхвърли категорично всяка една информация в медиите за скандал между него и английския национал. Припомняме, че през последните дни се тиражира усилено версията, че САФ и Уаза са в жесток конфликт, след като играчът бе оставен на резервната скамейка срещу Реал (Мадрид).

Това доведе и до някои още по-крайни слухове, които информираха, че юношата на Евертън може да смени клубната си принадлежност след края на сезона. Всички тези инсинуации обаче вбесиха до краен предел Сър Алекс, който на днешната си пресконференция даде да се разбере, че Руни е един от неговите основни и най-добри футболисти.

„Да започнем с въпроса за Уейн Рууни? Искате ли да се говори по-смислено? Проблемът, който всички вие раздувате във вестниците си, е абсолютна глупост. Забраних на две издания да идват на пресконференциите и те няма да се върнат тук, докато не се извинят. Няма абсолютно никакъв проблем между Уейн Рууни и мен. Да се твърди, че ние не си говорим на тренировъчното игрище е пълна глупост. Той разбира много добре причините, поради които не започна срещу Реал. Те са напълно тактически", разкри шотландецът.

„Продължавам да мисля, че бях прав. Дани Уелбек е най-добрият играч, който имаме, от гледна точка на двойната роля, която може да играе. Ние трябваше да ограничим способността на Чаби Алонсо да контролира играта, което Дани направи.  Оставих извън състава Шиндж Кагава, след като вкара хеттрик - мислех, че ще получа повече критики заради това", продължи Фърги.

„Уейн ще бъде тук през следващата година. Имате думата ми за това. Нямам проблеми с него и той ще играе в неделя", завърши с изказването си Фъргюсън.

През този сезон Руни е изиграл 26 мача във всички турнири, отбелязвайки цели 12 попадения.