Спортист (Своге) и Монтана завършиха наравно 1:1 в контрола, играна на градския стадион в Своге.

Георги Николов вкара за Спортист в 22-ата минута, а Сергей Георгиев изравни за гостите в 77-ата.

Първото по-интересно положение бе в 17-ата минута, когато Галин Ташев се озова в добра позиция, но стреля слабо. В 21-ата минута гостите от Монтана създадоха добра възможност, като Даниел Пехливанов стреля, но Ивайло Василев спаси.

Голът за Спортист падна в 22-ата минута. Защитата на Монтана сбърка, Георги Николов взе топката, надбяга двама бранители и технично я пусна покрай вратаря за 1:0.

Малко преди края на полувремето Иван Михов имаше възможност да изравни, но защитник на Спортист изби от голлинията.

Спортист (Своге) представи юноша на Левски

Спортист (Своге) представи юноша на Левски

Богдан Костов стана част от "шоколадите"

В началото на втората част Стефано Кунчев направи добро спасяване. Той се намеси чудесно и в 50-ата минута, когато Фудил се озова в добра позиция, стреля, а Кунчев отклони топката и тя се удари в гредата и излезе в корнер.

В 56-ата минута Филип Ангелов даде прекрасен извеждащ пас към Александър Иванов, който стреля от дистанция, но изпрати топката в десния стълб.

Гостите изравниха в 77-ата минута. Тогава Меди Уамри си освободи пространство, стреля в далечния ъгъл, топката се удари в страничната греда, върна се в наказателното поле и Сергей Георгиев отбеляза.

Следващата контрола на Спортист ще се играе в сряда, отново в Своге, а съперник ще бъде отборът на свободните агенти.

Няколко футболисти продължават пробите при Борислав Кьосев, като на терена се появи и французинът Карим Сафсаф, който игра през втората част.