Казусът "Ще има ли изпадащи отбори в Първа лига?" се очаква да намери своето разрешение на заседанието на Изпълкома на БФС в сряда, от 14:00 часа, съобщава "Тема: Спорт".

Точката, в която е залегнало това проекторешение, е включена в дневния ред под името "Рестарт на първенството в Първа и Втора лига". Тя е внесена за разглеждане от Професионалната футболна лига и кметове на няколко града.

Азрудин Валентич показва вратата на няколко футболисти на Ботев (Пд)?

Валентич показва вратата на няколко футболисти?

Възможно е да има футболисти, които ще попаднат в черния му списък

Според разпоредбите на УЕФА подобна промяна може да се прави година по-рано, но в родния футбол всичко е възможно и дори вече има сходен прецедент със смяна на формата през 2016-а. И сега не е изключено да се стигне до рокада с връщане на старата класическа схема с 16 отбора, вместо с настоящите 14. Подобна идея се дискутира още от 2019-а насам, когато изтече 3-годишният договор с нидерландската компания "Хиперкюб".

Очаква се в сряда да бъде гласувано последният в Първа лига този сезон да играе бараж с третия във Втора лига. Така реално от елита може да няма изпадащ тим, ако той спечели плейофа.

От Втора лига в елита ще влязат първите два тима - спечелилият вече промоция Пирин (Бл) и най-вероятно Локо (Сф). Така групата ще се увеличи до 16 тима.

Георги Василев: ЦСКА трябва да съжалява, че изпусна разгромна победа, Рерас беше най-слабият футболист на терена

Гочето: ЦСКА трябва да съжалява, че изпусна разгромна победа, Рерас беше най-слабият на терена

"След продажбата на Найджъл Робърта, "сините" не могат да вкарат гол, това е несериозно"