Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев коментира успеха на "армейците" над "сините" с 2:0.

"ЦСКА постигна рутинна победа в дербито. "Червените" са с няколко класи на вечния си съперник и го доказаха. Преди дерби винаги се казва, че моментното класиране и състояние не влияят, но това е, когато имаш два отбоpa с що-годе с изравнени сили. Сега обаче няма такова нещо и "армейците" спечелиха с лекота. Когато започнаха да се правят смените през втората част, мачът на практика се доиграваше.

Петър Жеков: Обадих се на Любо, за да го поздравя, ЦСКА е друг отбор с него начело

Петър Жеков: Обадих се на Любо, за да го поздравя, ЦСКА е друг отбор с него начело

"Още може да се иска от защитата"

ЦСКА имаше изразен стил и идея как да победи. Действа предимно по фланговете и не сбърка. Постоянно разсичаше зашитата на Левски. Докато Кайседо бе на терена, всеки пробив вещаеше опасност. След влизането на Чарлс действията се промениха, защото той нямаше такова присъствие.

Пенев спечели срещата с един ход - дублирането на левия фланг, където бяха Кери и Енрике. Някои ще кажат, че това е било рисковано. Но щеше да е така, ако срещу теб има съперник, който може да те притесни. А ЦСКА нямаше.

Силно се включи и Георги Йомов, той пропусна да се разпише на няколко пъти. Енрике при Пенев е прероден и след представянето в Разград се зашити и в дербито.

ЦСКА победи с 2:0 Левски в efbet Лига

ЦСКА се смили над слаб Левски, победи само с 2:0

Кейта и Кайседо подпечатаха "червения" триумф на националния стадион

Трябва да се отбележи и присъствието на Варела. Особено през първата част игра много силно - докато беше свеж, показа чудесни идеи. Бе активен и запълни празнината, която се очакваше да я има след отсъствието на Тиаго.

През втората част Любослав Пенев видя накъде отива мачът, освежи тима, размести постовете на някои играчи. ЦСКА трябва да съжалява, че изпусна разгромна победа. При това още през първото полувреме, когато тимът бе мотивиран и гладен. След това, като видяха състоянието на съперника, явно имаше отпускане.

Лошото за Левски е, че там дори не са изненадани, че губят този двубой. От доста дълго време не са били толкова беззъби. В началото се създаде впечатление за равновесие заради гредата след прекия свободен удар, но то бързо изчезна. След продажбата на Найджъл Робърта, "сините" не могат да вкарат гол, това е несериозно. На "Герена" трябва да се молят първенството да свърши възможно най-скоро. Явно е, че зимната селекция е била просто за запълване на бройката, а не за привличане на качество. Защото иначе не бихме могли да си представим какво прави в състава Файсал Рерас, който бе най-слаб. Отчаянието в "синия" лагер явно е пълно, защото цяла пролет Илия Димитров не е играл, а го пускат да обръща дерби!?", коментира Гочето пред "Тема: Спорт".

Томас Лафчис: Споделяме същата болка с Наско Сираков, разликата в класите с ЦСКА е голяма

Лафчис: Споделяме същата болка с Наско, разликата в класите с ЦСКА е голяма

"За мен не се очертава Левски да излезе скоро от тази криза"