Министърът на младежта и спорта Красен Кралев публикува в социалната мрежа "Фейсбук" пост, в който обяснява мотивите да бъде допусната публика на спортните мероприятия. Той призовава всички да бъдат дисциплинирани. Ето какво написа министър Кралев:

"Спортът не е изключение от социалния живот, той е създаден, за да се играе пред зрители. Ето защо днес взехме изключително важно решение. Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат пред публика.

Допустимата заетост на местата е 50% от капацитета на съответното съоръжение, до 1000 души на сектор, при сядане през седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Това ще даде възможност големи спортни прояви, които са още през този уикенд, да зарадват и любителите на спорта. Започва първенството в Първа лига, на 8 и 9 август на националния стадион е Държавният шампионат по лека атлетика, а любителите на волейбола ще могат да се насладят на един от най-силните международни турнири по плажен волейбол в Панчарево.

Използвам случая за да призова всички граждани отново да мислят първо за своето здраве и за здравето на околните. Не бива заради единици, които потъпкват правилата, да страдат всички любители на спорта в България. Отговорността за здравето ни е на всеки един от нас. Вярвам, че сега феновете ще бъдат на висотата на взетото решение. Трудно ще бъде да  върнем нормалността. Трябва да се научим да живеем с вируса и да бъдем по-дисциплинирани. Това е задачата, както на всички политици, така и на обществото ни като цяло".

Феновете на ЦСКА гарантират спазването на всички необходими мерки

Феновете на ЦСКА гарантират спазването на всички необходими мерки

"Футболът е всичко за феновете и нищо без тях"