Част от организираните привърженици на ЦСКА използваха социалните мрежи, за да отправят благодарност към държавата за заповедта на здравния министър, с която се допуска публика от старта на новия сезон в Първа лига.

Както е известно, по-рано през деня, след разпореждане на премиера Бойко Борисов, бе взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им, но до 1000 души на сектор, които трябва да бъдат настанени през седалка.

Задължително остава и спазването на въведените общи противоепидемични мерки в страната, а "червените" привърженици увериха, че ще изпълняват препоръките.

Ето изявлението на "Трибуна Сектор Г":

"ДО

Министър-председателя на Република България

Министерство на младежта и спорта

ПФЛ

БФС

РЗИ София

Дами и Господа,

Във връзка с последната и актуална информация относно публиката по стадионите, ние, организираните привърженици на ЦСКА, гарантираме спазването на всички необходими противоепидемични мерки от наша страна при бъдещите посещения на стадионите в страната през новия сезон. Футболът е всичко за феновете и нищо без тях.

От Фен клуб "Сектор Г".