Футболният агент Лъчезар Танев гостува в спортния подкаст на "Господари на ефира", където коментира различни теми, свързани с българския футбол.

"Лудогорец продължават да имат по-качествени футболисти от всички отбори. ЦСКА са една идея по-добре от миналата година по отношение на количество играчи, на възможности, амбициция, добре подготвени са физически. Левски по някакъв начин търси пътя да поддържа ниво. Локо Пловдив имат добър треньор", обобщи ситуацията в Първа лига Танев.

Лъчо Танев каза дали ще се пробва за президент на БФС, коментира и снимката с Дан Тан

Лъчо Танев каза дали ще се пробва за президент на БФС, коментира и снимката с Дан Тан

Ето какво каза

В конкретика за ситуацията в ЦСКА, той заяви следното:

"9 години съм играл в този отбор. Относно духа, който сме имали, уважението на тези четири букви, това беше въз основа на дисциплина и голяма традиция в този клуб. Със сигурност сега нещата могат да са много по-подредени. Втори мач ЦСКА губят от факли, бенгалски огъни. Този мач във всяка една нормална държава няма да продължи. ЦСКА е бил за пример винаги".

На въпрос дали от родните клубове го търсят по въпроси, свързани с привличането на играчи, Лъчо Танев каза: "С доста клубове говоря. В Лудогорец отиват най-вече заради доброто представяне в международните турнири. Преимуществата на ЦСКА и Левски са историята и че са отбори от София. Моите уважения към Разград, но това има значение. ЦСКА и Лудогорец не плащат лоши пари за играчи".

Лъчо Танев помоли за разум двата враждуващи лагера за властта в БФС

Лъчо Танев помоли за разум двата враждуващи лагера за властта в БФС

"Непочтено е, срамно е!"

Танев подкрепи и своя приятел Наско Сираков в противоречията му с част от синята общност. "Ако направим сравнение между финансови възможности и качество на игра, аз мисля, че Левски като качество на игра е над финансовите възможности", изрази мнение агентът.

Той не отговори категорично дали би се кандидатирал за президент на БФС, но и не отхвърли такава възможност. Лъчезар Танев за пореден път повтори тезата си, че не вижда сред футболните клубове воля за промяна в българския футбол.