Футболният агент Лъчезар Танев даде интервю за Дарик радио. Той коментира последното дерби между ЦСКА и Левски в събота, завършило наравно 1:1, и разкри, че "сините" ще търсят подсилване на три поста през януарския трансферен прозорец.

"Да започнем с едно поздравление за Григор, много силен мач. Едва ли си даваме пълна представа каква пропаганда за нашата страна е, когато спортисти на голямо ниво побеждават. Дано имаме повече поводи в спорта да се гордеем с наши спортисти. Би било добра новина за нас да приемем турнира, който трябваше да се проведе в Тел Авив", започна Лъчо Танев.

Левски поднови тренировки, Николай Михайлов не взе участие

Левски поднови тренировки, Николай Михайлов не взе участие

Ето защо

"Моята оценка за дербито е, че е имало по-слаби мачове особено последните години. Динамика и заряд винаги има, класата не е достатъчна. Левски с една идея по-добре търсеше футбола. ЦСКА играе по-директен футбол, не е откритие. Може би мачът с Локо Пловдив подведе общността. Това беше различен мач. Винаги имам повече очаквания, но явно това са възможностите на двата отбора на този етап", продължи той.

"За мен дербито се намира във втора дивизия на Испания според стандартите там. Добри отбори от втора лига. Втора лига в Испания е седмата по сила в света. Не е обидно да си силен отбор във втора лига на Испания".

"Не знам мои колеги дали са имали конкретни хора, които да присъстват и да наблюдават. Ако говорим за силните първенства, не виждам кой играч мога да предложа. Има добри футболисти от едната страна - Уелтон, Краев. От другата - Хайнц е интересен футболист. За да ви кажа нещо по-конкретно, онзи ден бях със спортния директор на Ботев Пловдив. Той е поляк. Поговорихме за футбол. Бързо е усетил ситуацията в България и казва:

Левски остава без класни попълнения през зимата

Левски остава без класни попълнения през зимата

Лоша новина за Николай Костов

"Имате по-технични и талантливи футболисти от поляците, но интензитетът е по-нисък. Ако се подобрят терените и всичко свързано с телевизията, вашето първенство изобщо не е слабо". Динамиката се учи от юношеските години. Така се тренира от малки. Играчите, които идват, не е лесно да намериш качествени футболисти. Тези от чужбина са с ограничени възможности и не подобряват нивото на нашия футбол", сподели Лъчезар Танев.

"При преподписването с Кристиан Димитров проведохме доста респектиращи страните разговори, най-вече с Боримиров. Усеща се желанието на клуба да останат тези играчи (с които преподписаха). Футболистите също имаха това желание. Въпреки недобрите възможности на Левски да плаща високи заплати, клубът направи максимални усилия да ги задържи".

Подготвя се смяна на вратарите в Левски

Подготвя се смяна на вратарите в Левски

Николай Михайлов отново става титуляр

"За добрите играчи Левски е след Лудогорец и ЦСКА по заплати. Казаха ми вчера Сираков и Боримиров за три поста. Клубна тайна е. Ще искат да подобряват отбора, но не е лесно, когато имаш задължения. Лимитиран си откъм заплати, не можеш да плащаш трансферни суми.

Не е лесно. Това беше моето мнение. Най-добрите скаути се намират в отбори, които не са толкова богати. Трябва да гледат голям мащаб от футболисти, защото нямат необходимите средства. Не е само в България, а и в Испания. Големите отбори дори не рискуват. Плащат 50-60 милиона евро, когато видят готов играч. Барселона взе Педри и Араухо за няколко милиона. Трябва да се гледа широк диапазон от футболисти".

"Аз мисля, че Краев има желание да преподпише. Или ще стане този месец, или трудно ще се получи. Познавам първия и сегашния му агент. Бих могъл да съдействам. Имаме си уважения със сегашния му агент. Без никакъв мой финансов интерес мога да съдействам и да се опитам. До Петрис не мога да стигна", сподели футболния мениджър.

"Вчера обядвах с Мъри и Любо Пенев, общи приятели. Мъри има голям шанс. В Кипър е един сериозен отбор и техният избор ще е добър, ако се случи. Мъри има необходимите качества. Следващите дни ще се видят нещата. Адмирации за Любо Пенев, един от най-добрите в България. Следва си своята линия на работа. Обвиняват го в перфекционизъм, но си следва своя път".

"На средата на полусезона сме. Склонни сме да даваме прибързани мнения българите. Левски проповядва горе-долу един и същи футбол както при Стоилов. Не е било изненада. Ники Костов го познавам отдавна. В Металург отборът му играеше много агресивен футбол, стараейки се да бъде доминиращ.

Вижте кога ще се играят отложените мачове на ЦСКА, Левски и Лудогорец

Вижте кога ще се играят отложените мачове на ЦСКА, Левски и Лудогорец

Ето подробности

Треньорът е заложник и на качествата на футболистите. Неговият проект е много зависим от подбора на играчите. Ел Маестро провежда много целенасочени тренировки, свързани с игровия облик на отбора. Малко по малко ще дава резултати. Проблемът в ЦСКА е, че има голямо текучество. Докато свикнат играчите, половината първенство е свършило. Дано това да не се случва тази година. Имат добри попълнения. В България не е лесно да доведеш играчи, които да не се дискутират".

"Пламен Андреев трябва да е поощряван да взима решения. Има добър усет да излиза от рамките на вратата, когато играе с ръце. Допуска не една грешка, когато защитник е в двубой с нападател. Вратарят тогава не трябва да излиза. Мисля, че това нещо е ясно на всички.

Преценката му трябва да е по-чиста. Имаше една топка, която е по-скоро в рамките на възможностите на Кристиан Димитров. Неуместно излезе, но не може да му се натяква постоянно. Не може да губи решителност. Млад вратар е. Допускат се грешки. Кристиан можеше да действа по-решително и да не разчита на вратаря. Такива ситуации са мигновени. За вратаря има принципи, които трябва да се спазват и не са толкова сложни. Напрежението кара младите да грешат. Ако няма грешки, ще има и по-малко голове"

"Големите играчи са големи, защото в изключително напрегнати ситуации взимат правилни решения. Големите отбори се виждат от последните 30 метра - последния пас, завършващия удар, движението на нападателя. Там е голямата разлика във футбола. Повечето там са талант и инстинкта", смята Лъчо Танев, след което заяви, че не вярва Лионел Меси да се завърне в Барселона.

"Не вярвам Меси да се върне в Барселона. Не могат да му платят. Барселона има сериозни финансови проблеми. Има лимит на заплатите от лигата. Феновете на Барса не са свикнали да ходят на този стадион. Доколкото разбрах доста отдалеч полицията спира частните автомобили, има възрастни хора, които са членове".

"Мачът на младежите ще се дава в Германия. Ето най-добрия момент да се покаже, че и в България има нелоши футболисти", каза още Лъчезар Танев.