Министърът на спорта - Красен Кралев бе гост в предаването „Събуди се" по Нова Телевизия, където дискутира и темата с уличената в употреба на допинг параолимпийка Стела Енева.

„Случаят е неприятен, но няма как да го коментираме, докато не излезе наказанието от Международната параолимпийска организация. Изнесе се информация, че има положителна първа проба, имало е изслушване, отказана е отварянето на втора проба. Всяка федерация има различни срокове за наказание на наказания. Разпоредбите на WADA са много строги. Окончателните коментари и анализи могат да се правят след евентуално налагане на наказанието, защото не се знае какъв е медикаментът. Не знаем какъв е случаят", сподели Красен Кралев.

„Има далеч по-тежки скандали в другите страни. При нас са по-тежки случаите - например с щангите - беше замесен целият отбор. Иначе, като брой хванати спортисти не сме на челните места. Много треньори превишават правата си и не се доверят на медицинските лица. Създадохме вътрешна комисия към министерството на най-добрите лекари по спортна медицина. Те започнаха вече работа. Комисията под ръководството на д-р Виолета Заркова, всички лекари, близо до спортистите са включени вътре, защото искаме да проверим цялата структура и схема с проверяване на спортистите. Всички, които се готвят за Олимпийските игри са включени. Виждате и Мария Шарапова, спортистка с огромен щаб. Бяхме предупредени, че тази година ще са много строги. Има лекари, с които треньорите да се консултират", добави Красен Кралев.