Една от първите задачи, които си е поставило новото оперативно ръководство на ЦСКА е задържането на вратаря Густаво Бусато. Както е известно, в състава на "червените" има доста футболисти, чиито договори изтичат през лятото. Първо обаче се изчака официализирането на смяната на собствеността, което се случи в средата на седмицата, преди да започнат преговори с някои от тях. Именно в подобна позиция бе и бразилецът, който е чужденецът с най-много участия в историята на клуба - 183 във всички турнири.

33-годишният бразилец публично обяви, че би бил щастлив да продължи да носи червената фланелка и през следващия сезон, но уточни, че решението зависи от клубното ръководство. "Имам още два месеца от договора си и ще давам всичко от себе си. Дали ще подпиша нов? Това е въпрос към президента на клуба. Аз съм благодарен на ЦСКА, получавал съм всичко най-добро тук. Моето семейство обича България", заяви Бусато в началото на миналия месец.

Бразилецът е най-постоянният футболист на ЦСКА. Той собственоръчно донесе куп точки на тима, като всячески се опитва да вкара стабилност в иначе много хаотичното представяне на "червените" в дефанзивен план. Бразилецът демонстрира впечатляващ прогрес, след  пристигането си у нас през лятото на 2019 година. Изключително неуверен и дори комичен при някои свои изяви, Бусато бързо настрои феновете срещу себе си. В последните няколко сезона обаче постоянно подобряваше представянето си, като се сгигна до момента, в който публиката скандира името му на всеки мач.

Густаво Бусато: Предстои ни поредица от решаващи мачове, в момента акцентът е върху дербито

Густаво Бусато: Предстои ни поредица от решаващи мачове, в момента акцентът е върху дербито

Бразилецът определи двубоя с Левски като "различен мач"