Бившият черногорски национал и помощник в щаба на Саша Илич в ЦСКА - Милорад Пекович говори преди евроквалификацията между България и Черна гора, която ще се изиграя на 24 март (петък) от 19 часа на "Хювефарма Арена".

Пекович заяви, че Черна гора е по-добрият от двата отбора, но няма да подценява националния отбор на България в интервю пред местното издание "Vijesti".

Кръстаич преди мача с Черна гора: Сигурна е само смъртта, никой не ми оказва натиск

Кръстаич преди мача с Черна гора: Сигурна е само смъртта, никой не ми оказва натиск

"Ако зависи от мен, ще играем грозно във всеки мач, но да печелим"

"България не трябва да се подценява, Кръстаич дойде и донесе положителна енергия, която липсваше, върна ентусиазма, можете да видите в българските медии, че той излъчва оптимизъм.

Заслуга за това има и поредицата от резултати, които имаше в Лигата на нациите, включително победата срещу Северна Македония в Скопие. Трябва да се внимава с този състав, воден от Кръстаич", каза пред "Vijesti" Пекович.

Десподов: Искам играчите да са спокойни, ще постигнем голям успех

Десподов: Искам играчите да са спокойни, ще постигнем голям успех

Ето какво още каза той

"Той промени селекцията на България, извика някои нови играчи. Те са млад отбор, с малко футболисти, които играят в най-силните европейски първенства. Имат един футболист в Италия, един в Германия, един в Израел... Мисля, че тук приказката свършва.

Гръбнакът на отбора са играчите от вътрешното първенство, но не е лесно за тези футболисти да се наложат, защото има много чужденци", коментира помощник-треньорът на ЦСКА пред черногорското издание.

"В Черна гора имаме и опитни футболисти, преминали през няколко квалификационни цикъла, гръбнакът на отбора е същият като в предишните години, което може да донесе предимство, независимо от техния ентусиазъм и еуфория.

Чочев: Младен Кръстаич не е разговарял с мен, сега имаме добра сплав от млади футболисти и няколко по-опитни

Чочев: Младен Кръстаич не е разговарял с мен, сега имаме добра сплав от млади футболисти и няколко по-опитни

"От мен се иска само едно - да продължавам да играя добре, да показвам добри игри"

България няма много опит и смятам, че е добър противник като начало. Повтарям обаче, че не трябва да ги подценяваме, нямаме право да ги подценяваме, въпреки че вярвам, че този национален отбор най-накрая ще постигне мечтата на всички предишни поколения и ще се класира за голям форум", каза Пекович.

"Форматът е разширен, играят 24 национални отбора, два отбора от групата отиват директно на финалите, има възможност и през Лигата на нациите. Ако тази система беше в сила, когато бяхме втори в групата, щяхме да играем Европейско първенство. Вярвам обаче, че тази селекция, с малко късмет, който е необходим, ще постигне исторически успех", коментира Пекович.

Селекционерът на Черна гора: България ще ни притисне в Разград, трябва да сме концентрирани

Селекционерът на Черна гора: България ще ни притисне в Разград, трябва да сме концентрирани

"От опита си знаем колко важно е началото на една квалификация"

Четири пъти Милорад Пекович игра за Черна гора срещу България, като през 2010 година черногорците побеждават "лъвовете" и така спечелват правото да играят плейоф: "Спомням си първия ни мач в квалификациите, 2:2 в Подгорица, гола, който допуснахме в последната минута.

Спомням си още повече победата в София през следващия цикъл - издържахме атаките им през първото полувреме, Зверотич вкара страхотен гол и след това се стабилизирахме, постигнахме най-любимата за мен победа в националния отбор. Българите имаха страхотни футболисти тогава, Димитър Бербатов, Мартин Петров... Имахме ги и ние. Големи мачове бяха", завърши Пекович.