Националният отбор на Черно горе започна подготовката си за първите си две квалификации за Европейското първенство през 2024-а година.

Първият мач на черногорците е визита на България идния петък в Разград, а треньорът Миодраг Радулович говори на националната база на страната им за срещата на "Хювефарма арена".

"Фокусирани сме върху България. От опита си знаем колко важно е началото на една квалификация, така че ще отидем в Разград да сторим всичко правилно. Ключът за тази среща е концентрацията. Особено тогава, когато бъдем притиснати, защото ще има такива моменти. Трябва да имаме план за всяка една ситуация, тъй като нашата цел е да вземем победата", каза Радулович.

Марко Янкович и Урош Джурджевич, както и вратарят Матия Шаркич, отпадна от състава на черногорците поради контузии.

"Има играчи, които са в най-добрата си форма, които играят често за своите отбори и могат да посрещнат стандартите на тези мачове. Хубавото е, че националният ни отбор изкара добър уикенд и нямаме повече контузии. Ще ни липсват тримата, но трябва да се съобразим".

"Важно е да започнем работа по правилния начин, да постигнем добър резултат. България е футболна държава и сега се наслаждава на добри игри при Кръстаич, който донесе нова енергия. Поднови отбора и вече са агресивни. Искат да диктуват темпото, а ние трябва да отговорим на това. Смениха и схемата си на игра и имат качество в отбора. Това ще срещнем в Разград", допълни още Радулович.

Промени в състава на Черна гора преди гостуването на България

Промени в състава на Черна гора преди гостуването на България

Миодраг Радулович повика двама футболисти от местния шампионат