Националният отбор по футбол подкрепи благотворителна инициатива. Представителният тим на страната стартира своята подготовка в Разград за контролите срещу Босна и Херцеговина и Казахстан.

"Лъвовете" се включиха в кампанията "Заедно можем", която се организира от Окръжната прокуратура в Шумен.

Селекционерът Петър Хубчев и играчи от тима бяха специални гости на демонстративен мач, с участието на десетки деца в риск и с противообществени прояви, връстниците им от местното средно училище "Йоан Екзарх Български" и представители на прокуратурата от седем области - Варна, Добрич, Попово, Омуртаг, Велики Преслав, Шумен и от Окръжната прокуратура в Шумен.

Участниците от двата смесени отбора, които носиха имената "Светлина и "Надежда" облякоха фланелки с надпис "Заедно можем" и показаха, че спортът е средството срещу агресията и насилието.

Началният удар на футболната среща бе даден от национала Георги Костадинов, който е и студен по право.

"От момента, в който съм начело на националния отбор, никога не сме отказвали такива инициативи. Убеден съм, че колкото повече децата се занимават със спорт, толкова по-добре те се учат на самодисциплина и други важни неща, които трябва да използват в живота", заяви преди мача Петър Хубчев.

След двубоя всеки един от малките футболисти получи топка и грамота като награда за участието си във футболния двубой и инициативата "Заедно можем". Малчуганите имаха възможност да говорят с играчите от "А" националния отбор, селекционера Петър Хубчев и футболисти от "Лудогорец", като получиха и автографи от тях.

Сред гостите на проявата бяха също така Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, и.ф. административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Вилен Мичев, изпълнителният директор на ПФК "Лудогорец" Ангел Петричев и футболисти.

Французин и унгарец свирят контролите на България

Французин и унгарец свирят контролите на България

Ясни са реферите за проверките с Босна и Херцеговина и Казахстан