Бившият футболен национал на България Радостин Кишишев предпочита следващият треньор на футболните национали да бъде българин.

Той посочи причината за слабите резултати на националния отбор по футбол.

"Основната причина е липса на качество. Не успяхме да създадем поколение, което да поеме щафетата от предходното поколение. Това, което се случва е пагубно за целия футбол в България. Трябва да се адаптираме и да даваме шанс на младите момчета да се изявяват", сподели той в интервю за БНТ.

Младен Кръстаич ще бъде 13-ият чужденец, който ще води България

Младен Кръстаич ще бъде 13-ият чужденец, който ще води България

Точно половината от досегашните 12 са били начело на страната ни в годините преди Втората световна война

Бургазлията отличи Димитър Димитров като подходящ селекционер на "лъвовете".

"Димитър Димитров се е доказал, бил в националния отбор и познава обстановката. По-важно е треньорът да е българин. Не мисля, че чужденец би постигнал по-добри резултати. Необходима е добра работа в клубовете. Треньорът на националния отбор няма как да изгради нещо за една седмица. Важно е в клубовете да бъдат подготвени на високо ниво, за да има добри резултати", добави той.

Бившият играч на Чарлтън, Лийдс, Лестър и Брайтън прогнозира, че един ден Димитър Бербатов заслужено ще стане президент на Българския футболен съюз.

"Борислав Михайлов и Димитър Бербатов са два напълно различни персонажа. Михайлов се изгради като лидер, докато Бербатов тепърва навлиза в такъв етап от живота си. Не съм сигурен колко гладко ще мине нататък неговия път в опита му да стане президент на БФС. Може би някой ден ще стане и той го заслужава. Той и Стоичков са футболистите на най-високо ниво за България", допълни той.