Георги Дерменджиев взе участие в предаването "От дузпа в тъч". Селекционерът на българския национален отбор по футбол говори по темата за коронавируса и българския футбол. Той каза няколко думи и за Ивелин Попов, за когото все още не се знае дали ще се завърне в отбора.

Георги Дерменджиев вика шестима от Лудогорец за решителния бараж

Георги Дерменджиев вика шестима от Лудогорец за решителния бараж

Националният селекционер залага на сигурното

"Принципно ние няма за какво да бъдем притеснени. Трябва  да сме дисцпилинирани, трябва да спазваме правилата при каквото и да е ситуация. Нито за играчите, нито за публиката е добре да се играе пред празен стадион.

Играчите искат да са подкрепяни и публиката иска да наблюдава отбора. В крайна сметка обаче трябва да приемем тези правила и да се съобразим с тях, каквито и да са. Хората ще ни гледат по телевизията, ако се случи без публика. Вие знаете, че обстановката е много динамична и всеки ден се променя. На мен много ми се иска Ивелин Попов да е в отбора.

Предстои ни разговор и тогава той ще даде окончателното си решение. При всички случаи, като обстановка не е приятно, защото се отнася за здравето на много хора, но ние имаме отговорности, които трябва да изпълняваме. Аз мисля да не се затормозяват играчите, за да бъде нормален мач срещу Унгария. Ще мога да присъствам на срещите при празни трибуни", сподели Дерменджиев.