Уелс се превърна в последния представител от Европа, който ще играе на Мондиала тази зима в Катар.

Разбира се, България гледа само по телевизията най-големия форум от 1998 година насам, а това прави точно 24 години или почти четвърт век. Срамен факт, който различни фактори във футбола ни се опитват да неглижират под какъв ли не претекст.

Ивелин Попов за Лечков: Сладур

Ивелин Попов за Лечков: Сладур

Ето какво написа

Уелс от своя страна се превърна в 25-ият различен европейски представител на световен шампионат в периода на нашето изгнание, посочва "Мач Телеграф" в свой материал. Населението на Уелс е 3,2 милиона, но това определено не е най-малката държава, която е имала свой представител на Мондиал. На последното световно през 2018 година участва Исландия, като скандинавската страна е с население 318 000 души. Освен споменатите две държави, още шест са участвали по веднъж - Босна и Херцеговина, Турция, Словакия, Ейре, Украйна и Чехия. С чехите ситуацията изглежда доста странна, след като те имат само един Мондиал, но не са пропускали европейски финали в този период - 6 участия.

Пет са отборите от Старая континент, които не са пропускали най-големия форум - Англия, Франция, Испания, Германия и Португалия. Удар по нашето самочувствие носи и фактът, че малка държава като Хърватия има цели 5 участия от 1998 година насам, а с толкова е и Швейцария. Големите губещи пък изглеждат футболният колос Италия, който изпуска втори Мондиал в този период, както и значима сила като Нидерландия. Друг шамар от Балканите пък ни удря Словения, като "скиорите" имат респектиращите две участия на световни първенства - 2002 и 2010 година.

Борислав Михайлов проведе среща с един от вариантите за национален селекционер

Борислав Михайлов проведе среща с един от вариантите за национален селекционер

Президентът на БФС се срещна с Николай Киров