Литекс продаде Петър Златинов на азербайджанския Интер (Баку). Сделката между двата отбора е на стойност 365 000 евро, информира сайтът на ловчанлии.

165 000 евро от тази сума са за футболния клуб Литекс, а 200 000 евро е възнаграждението на Златинов за договора му за 1,5 години.

Още на 12 февруари Топспорт.бг информира, че Топеца е пред трансфер в Интер (Баку). Вчера халфът отсъстваше от заниманието на ловчанлии, като тръгнаха всякакви спекулации. Едни го пращаха в ЦСКА, други в Славия, а в крайна сметка единствено от Локо (Сф) е имало реален интерес, за което Топспорт.бг информира снощи. В крайна сметка "железничарите" били склонни да платят не повече от 100 000 евро, което било отхвърлено от шефовете на Литекс.

Азербайджанците извадили по-добра оферта, както за ловчанлии, така и за Златинов, който ще продължи кариерата си в азербайджанското първенство. В Интер (Баку) от есента играят и други двама българи - вратарят Свилен Симеонов и нападателят Георги Владимиров.

С преминаването на Златинов в Интер българите в азербайджанското първенство вече стават шестима.

ФК Баку тази зима привлече защитника Станислав Бачев, а в шампиона Хазар (Ленкоран) играят Костадин Джамбазов и Радомир Тодоров. Двамата станаха
през януари първите българи, спечелили Купата на ОНД, популярна в бившия Съветски съюз като "Кубок Содружества".