Младите футболисти Георги Чорбаджийски, Илиан Антонов и Марк-Емилио Папазов, които в момента са част от подготвителния лагер на ЦСКА в Турция, няма да останат в тима за пролетния полусезон, информира "Тема Спорт".

Тримата, които през есента играха основно за дублиращия състав на армейците в Трета лига, ще бъдат преотстъпени, за да трупат опит на професионално ниво.

Почти сигурно е, че те ще преминат във втородивизионния Литекс, освен ако не им бъде намерен отбор от елита.

Подобно развитие може да има най-вече за Папазов, който през миналия сезон игра в Първа лига за Хебър и дори отбеляза решителен гол за оцеляването на пазарджиклии. Той вече има един престой като преотстъпен в Ловеч през сезон 2021/22, когато се отчита с 5 попадения в 35 мача.

В началото на подготовката Нестор Ел Маестро заяви, че всички футболисти имат шанс да го впечатлят, но той показа, че не възнамерява да разчита на триото младоци, като не ги пусна в контролата с Тренчин. След две загуби в Турция и повишилото се напрежение очевидно сърбинът реши да търси резултат, като призна това след двубоя.

"Истината е, че аз съм наясно преди мачовете дали е по-вероятно да победим, или ще бъде по-трудно. Ако заложиш на титулярните си футболисти и ги оставиш на терена 60-70 минути, шансът да постигнеш добър резултат е по-голям. Ако играеш с хора от Б отбора, с юноши, дадеш шанс на всички или пък си тренирал тежко на предния ден, е ясно преди мача, че ще бъде трудно", заяви треньорът.

В крайна сметка планът му проработи и макар че отново не игра силно, ЦСКА победи с 2:0. Това обаче се случи без участието на Чорбаджийски, Антонов и Папазов, които явно не попадат в плановете на сръбския специалист.

В момента от ЦСКА в Литекс са преотстъпени Алекс Божев, Росен Маринов, Павел Жабов и Александър Бучков.

Юга предизвика Гицов и психоложката на ЦСКА

Юга предизвика Гицов и психоложката на ЦСКА

Ето на какво