Дългогодишният капитан на националния ни отбор Стилиян Петров говори за ситуацията в БФС и битката за президентския пост.

Легендарният футболист е част от екипа на Димитър Бербатов и вече три години се борят за промяна в българския футбол.

Обиколката на Бербатов продължава

Обиколката на Бербатов продължава

Той и екипът му проведоха среща в Стара Загора

"Сблъсквахме се с много неща, за които не бяхме готови. Аз не мисля, че някой може да подготвен за такава битка.

Не мисля, че в някоя друга федерация се е водела такава битка, да се е говорило толкова - не само за футбол, а за съдилища, политика, намеси. Българският футбол е на колене от много години, през тези 3 години станахме смели. Много е трудно.

Нещата, които излязоха в последните няколко месеца - че не сме заедно, че сме разделени. Това е една голяма лъжа. Димитър ме познава много добра и знае моята лоялност. Знаехме, че тази битка ще бъде дълга, той знае моята позиция.

Аз ще го подкрепям до края, независимо какъв е резултатът. Вече трети път обикаляме страната, показваме уважение към футболната общественост. Това е неизбежна част българския футбол да върви напред.

Всички кандидати се опитват да се борят за доброто на българския футбол. Стига да имат моралния компас да търсят правотата и да се проведе този конгрес. Всеки си има различни мнения и виждания. Всеки един човек има право да се кандидатира за президент.

Тук идва въпросът какъв екип имаш, как работиш. Ние сме помислили всяка една стъпка. Ние сме готови да приложим тази промяна за доброто българския футбол и клубове. Това, което виждаме ние по обиколките е, че 3 години по-късно се задават същите въпроси.

Когато няма какво да криеш, не виждам какъв е проблемът да има излъчване на конгреса. Тогава може да се види как протича един конгрес. Общността може също иска да види как се случват нещата, как се води един конгрес, какво се прави. Футболът е феномен. Не виждам, когато не криеш нищо, защо да не пуснеш медиите", заяви Петров в "120 минути" по bTV.