Отборът на Кабо Верде напусна Световното първенство по хандбал, което се порвежда в Египет, съобщава BBC.

Тимът от островната държава не може да събере задължителния минимум от 10 здрави хандбалисти и ще запише утре втора служебна загуба на Мондиала. От Международната хандбална федерация проявават разбиране и ще осигурят завръщането на играчите в своята родина.

От Кабо Верде заявиха желанието си да продължат да работят и да се класират за следващия Мондиал през 2023 година в Швеция и Полша, който може да се проведе при нормални условия.

Заради коронавируса тимовете на САЩ и Чехия се оттеглиха от надпреварата. Те бяха заменени от Северна Македония и Швейцария.

В първите два мача за днес от тртия кръг на груповата фаза Северна Македония победи трудно Чили с 32:29. Нашите съседи продължават във втората групова фаза, където влизат с актив от 0 точки. Чилийците ще играят за "Купата на президента" за разпределение на местата от 25-о до 32-о.

Русия победи Южна Корея във формален мач с 30:26. И двата тима знаеха съдбата си предварително. Руснаците продължават напред, като пренасят актив от 3 точки. Корейците бяха първият отбор, осигурил си участие в "Купата на президента".

Днес ще се играят още 6 мача на 27-о Световно първенство по хандбал за мъже.

Хандбалистите на Германия спечелиха служебна победа срещу Кабо Верде

Хандбалистите на Германия спечелиха служебна победа срещу Кабо Верде

Африканците не можаха да съберат 10 здрави състезатели