Наставникът на Челси Маурисио Почетино смята, че на фона на всичко случило се през тази кампания, ще е голямо постижение отборът му да се класира за участие в евротурнирите.

След силния финал на кампанията "лондончани" вече заемат седмо място във временното класиране, с равен актив с шестия Нюкасъл. Утре Челси гостува на Брайтън, а в последния мач приема Борнемут.

"Мисля, че бе много добра новина, че за последните няколко мача се завърнаха толкова много играчи. Сега и Бен Чилуел е много близо, но мисля, че все още не е 100% сигурно, че ще е готов още за утре. Същото важи и за Карни Чуквуемека. Трябва и за двамата да преценим дали да бъдат част от групата за утрешния мач. Ако не за утре, то ще стане за уикенда.

Много е важно да останем със силен манталитет и истински да вярваме, че можем да се класираме за участие в евротурнирите. Предстоят ни два много трудни мача, защото Брайтън е много добър отбор, а след това имаме и домакинство срещу Борнемут.

Най-важното е да вярваме. Отборът се справя добре. През втората част от сезона - в последните 26 или 27 мача - мисля, че се справяме наистина добре.

Трябва да продължим по този начин, като винаги се опитваме да даваме най-доброто от себе си, да бъдем конкурентни и да продължаваме да се подобряваме. Ако успеем да го направим в последните два мача, тогава имаме възможност да влезем в Европа, което би било невероятно за нас.

Хората говорят много през този сезон, за много неща. Ако питате мен, след всички неща, които се случиха през последните 10 месеца, тогава мисля, че влизането в Европа би било много добре за нас.

Планираме бъдещото, работим. Някои коментари от моя страна бяха предадени по негативен начин. Винаги се опитвам да бъда позитивен и се опитвам да изразя чувствата си. Но никога не съм казвал, че не мисля за бъдещето. Ние мислим за бъдещето - то вече е планирано.

Планът е да започнем предсезонната подготовка. След това не е в моите ръце дали ще съм тук, или няма да съм тук", коментира аржентинският специалист, по време на пресконференцията си.