Наставникът на Черно море - Илиан Илиев нямаше обяснение за слабата продукция, която неговите възпитаници изнесоха срещу Левски. Припомняме, че варненци паднаха тежко с 1:5 при визитата си на "Герена".

"Неприятният резултат се дължи на ужасната ни игра в защита. Където и да погледнем бяхме зле, което е необяснимо, говоря за дефанзивен план. Абсурдно е, искам да се извиня на нашите фенове за това представяне отзад. При центриране им влезе първият гол, после веднага вторият. Вкарат ли ти водещите отбори два бързи гола, става лошо. Положенията, които те създадоха като игра, дойдоха от центрирания, на които за мен вратарят и защитата могат да реагират далеч по-добре. Вкарахме гол, но допуснахме пет, което е нетипично за нашия отбор. Умора със сигурност няма, срещу Левски на "Герена" не виждам да има по-голяма мотивация".

"С 3-4 мача затрихме добрите впечатления, които оставихме през годината. Ще имаме сериозни разговори през седмицата. Тръгнахме да играем мачле, да се надиграваме с Левски и забравихме за нашата врата. Форматът е такъв, че ако се съкратят точките на две, ще има интрига в плейофите, не се прави у нас. Форматът обаче не ни е виновен за головете в нашата врата. Хванаха ни на центриране от аутлинията, абсурдно е. Не е приятно да допускаш гол, със сигурност. Говоря за вратаря. В другия мач трябва да сме по-стегнати, по-отговорни. Четвъртото място пак е някакъв стимул".

Левски победи Черно море с 5:1

Левски с първа победа на "Герена" за 2019 година, "сините" с разгром над Черно море

Селекцията на Георги Тодоров вкара пет гола на "моряците" и намали изоставането си от ЦСКА