Черно море ще се опита да задържи Илиан Илиев, разбра "Тема Спорт". Тук обаче не става въпрос за старши треньора на варненци, а за неговия син - Илиан Илиев-младши. Халфът се завърна тази зима на "Тича" под наем от кипърския Aполон Лимасол. Преди това той бе преотстъпен в гръцкия Кифисия, откъдето реално пристигна във Варна.

Договорът му с Аполон е до лятото на 2025 година, а е под наем на "Тича" до юни. Ръководството на Черно море обаче ще се опита да задържи Илиев-младши (24 г.) и за есента за евентуално участие в евротурнирите.

Същата е опцията и за баща му. От 1 юли в сила влиза договорът му само с БФС, но е възможно да бъде подписан анекс за квалификациите в турнирите и така Илиев да остане на "Тича". Вероятността за това е доста голяма.

В същото време се разбра, че договорът на румънеца Калкан е бил удължен за още една година. Първоначалната уговорка е била крилото да парафира за 6 месеца, тъй като дълго време не е играл, но той бързо е навлязъл във форма и така е станал собственост на Черно море до лятото на 2025 година.

След края на сезона обаче варненци почти сигурно ще направят два изходящи трансфера. Две предложения от Франция изкушават Мазир Сула. В неговия договор има откупна клауза и ако тя бъде платена, няма как да остане. Французинът с алжирски корени е един от двигателите на Черно море.

Почти сигурно може да се стигне и до продажба на Виктор Попов. Националът израсна много на "Тича" и кариерата му се очаква да продължи зад граница. Преди време интерес към него имаше от устремилия се към Серия "А" Комо.

Красен Кралев: Черно море спечели един от най-важните мачове в историята си

Красен Кралев: Черно море спечели един от най-важните мачове в историята си

Бившият спортен министър изрази мнението си за успеха вчера над "сините"