Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев, коментира победата на "моряците" в гостуването на Ботев Враца.

"Много труден двубой изиграхме днес. Тези срещи за нас са много сложни, но важното е, че победихме. Ботев първо смени схемата на игра, след това започнаха и да държат топката повече.

Черно море победи Ботев (Враца) с 2:1 в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига

Черно море потрепери, но взе своето срещу Ботев (Враца)

По този начин домакините отново излизат на първата позиция в класирането с 51 точки

Ние не сме отбор, който да реши мача за едно полувреме и после да доиграваме. Както се казва сбихме се и се поздравихме с успех.

Нямаше отпускане в нашата игра, просто противникът започна да действа малко по-агресивно. След тяхното попадение имаше напрежение до края, но издържахме.

В последните години играем силно и като гости, и като домакини. Изградили сме манталитет на победители, но в подобни мачове като днешния трябва да знаем, че точките са важни. Искам да действаме по-мъдро в определени моменти.

Трябва да изизаме с желание и нетърпение, а не да се сковаваме от напрежение преди мачовете. Ще работим, за да изчистим и това, футболистите се стараят.

За следващата среща с Берое искам да сме спокойни, да си върнем контрола над топката и да не се налага да се защитаваме дълго време, защото все още изпитваме трудности."