Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров се е подложил на тест за коронавирус. Това разкри самият той пред "Гонг". 

"В началото и аз не гледах много сериозно на коронавируса, но лично се убедих, че това съвсем не е обикновен грип. Имам приятели, които се разболяха - някои бяха хоспитализирани, други са под домашна карантина. От тях знам - болките са силни, задушават се, постоянно им е студено. Тъй като имах контакт с тях, веднага се подложих на тест. И двата резултата бяха отрицателни, но не излизам от вкъщи. 

Искам да кажа, че според мен България взе най-адекватните мерки в цяла Европа. И имаме шанс да излезем първи от тази гадост. Радвам се, че все повече хора даряват пари за борбата с коронавируса, а други се включват като доброволци. Аз също ще участвам в една инициатива, която е в помощ на възрастни хора. 

В момента катеря стълби (смее се). Отдавна не съм футболист, но съм свикнал с активния начин на живот и всеки ден тренирам. Преди да бъде обявена карантината, ходех да бягам на Витоша, но след затягането на мерките не излизам никъде. На 44 г. съм, но с тези тренировки мога да вляза във форма и да се замисля за връщане на футболния терен. Това е в кръга на шегата, разбира се", заяви Димитров.

Александър Димитров: Колкото по-голямо доверие има към младите, толкова по-добре ще изпъкват

Александър Димитров: Колкото по-голямо доверие има към младите, толкова по-добре ще изпъкват

"Изпращаме годината с много добри резултати"