Футболистите от националния отбор на България пият и се забавляват с жени по време на лагери със знанието на президента на БФС Борислав Михайлов, избухна бившият селекционер на „трикольорите" Лотар Матеус в интервю за вестник "Преса".

Германецът припомня скандалния случай от август 2011 година, когато след загубата от Беларус с 0:1 в контролата в Минск, част от играчите са заварени лично от него да се черпят с бира в бара на хотела.

"Някои играчи си позволиха да нарушат вечерния час и да не спазят режима. Те обаче се ползват с протекциите на президента Михайлов. Заради неговото благосклонно отношение си позволяват да пият, да се занимават с жени...След онзи случай поисках да изгоня Ивелин Попов и останалите, които погазиха дисциплината, но не ми беше позволено", връща лентата назад рекордьорът по мачове с Бундестима.

Матеус споделя също, че БФС му дължи още пари по договора.

"Имам да получавам заплати, които и до момента не са ми изплатени. Очевидно за хората във вашата федерация, документите нямат никаква стойност. Не мога да проумея как президентът Михайлов участва в толкова ръководни комисии на УЕФА. За този човек понятието "феърплей" не съществува. Изключително съм разочарован от него. Очевидно си няма и идея какво значи честна мъжка дума. Не може да обещаваш на някого, че ще му продължиш контракта, а в следващия момент да се отмяташ с лекота. Обиден съм", казва още Матеус, който обвинява директно Михайлов за организацията на скандалната контрола с Естония в Турция (2:2), чийто резултат беше разследван за манипулация.

"Бях против този приятелски мач с абсурден отбор като Естония, но Михайлов настоя. Можехме да отидем в Обединените арабски емирства, откъдето щяхме да спечелим и пари. Но вместо това се забъркахме в тази гнусна история", завършва Матеус, който нарича престоя си начело на България "най-голямата грешка в кариерата".