Помощник-треньорът на Септември Мариан Христов даде обширно интервю в предаването "Домът на футбола" по "Диема спорт", в което се върна години назад в кариерата си като футболист.

Специалистът говори и за предстоящите европейски квалификации на България. "Лъвовете" са в една група с Англия, Черна гора, Косово и Чехия.

Георги Василев-Гочето пред ТОПСПОРТ: България може да се пребори за място на Евро 2020, стартът на квалификациите е много важен

Гочето пред ТОПСПОРТ: България може да се пребори за място на Евро 2020, стартът на квалификациите е много важен

"Не мисля, че повиканите нападатели в националния отбор отстъпват на Станислав Костов"

"Трябва да бъдем оптимисти за националния отбор. Не може преди старта да се предаваме. Излизаш и играеш това, което можеш. Това е най-важното - да се спазват задачите, поставени от треньора. На терена, който е по-добър, побеждава. В днешно време всички футболисти са "пердета". Не мисля, че имат някаква тежест. Радвам се, че имаме национален отбор, който се представя на ниво. Без значение какъв спорт е - трябва да се подкрепяме докрай.

Въпросът е, че квалификациите са като първенство. Трябва да спечелим максимално много точки в групата ни. Една такава срещу Англия ще значи много. Трябва да се борим срещу тези отбори от нашето ниво, а срещу големите всичко спечелено би било бонус. Най-лесно е да кажем, че футболистите ни не заслужават да играят на Запад, което си е истината. Днес е по-лесно да излезеш зад граница, тъй като всичко е по-развито. По моето време нямаше толкова мениджъри, мачовете не се излъчваха по телевизиите с такова количество. Конкуренцията сега е по-голяма, тъй като от Южна Америка и Африка идват сериозни играчи, на които явно на този етап не можем да отговорим", коментира Христов.

Цялото интервю може да изгледате в прикаченото видео.

В Черна гора доволни: Опасният Десподов няма да ни атакува

В Черна гора доволни: Опасният Десподов няма да ни атакува

Крилото напусна лагера на националния отбор заради контузия