Постоянна фотоизложба, в която са представени паметни моменти от живота и кариерата на Димитър Бербатов бе открита в плевенското Средно училище "Иван Вазов". По този повод футболистът бе гост на откриването на експозицията "По моя начин", съобщават от Асоциация "Докосни дъгата".

Събитието се организира по инициатива и идея на Асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова, с подкрепата на Средно училище "Иван Вазов" и неговия директор Димитър Митев. Визитата на бившия национал се реализира в рамките на проекта "Младите хора - Бъдещето на област Плевен - гражданско активни", казват организаторите.

Димитър Бербатов бе посрещнат с овации и аплодисменти от десетки ученици, които го посрещнаха тържествено на входа на училището. Бербатов не скри вълнението си и благодари от сърце за топлото посрещане, след което разгледа фотоизложбата "По моя начин". Сред гостите на нейното откриване бяха кметът на Плевен д-р Валентин Христов, директорът на СУ "Георги Бенковски" Мариана Костова и президентът на българската федерация по карате Русалин Русалинов, разказват организаторите на събитието.

Надявам се децата да черпят вдъхновение, дори малко да вземе някой, ако му помогне в живота, ще бъда щастлив", каза Бербатов.

"Това е една изключително добра историческа линия на една мечта и един живот, който може да се случи на всяко едно дете в България", отбеляза д-р Денислава Ангелова.

"Радвам се, че сте тук в при нас, както и че тази изложба, която представя вашия път на развитие, може да действа мотивиращо на младите и още повече да ги окуражава да следват мечтите си", каза от своя страна кметът на Плевен д-р Валентин Христов.

Димитър Бербатов подари на библиотеката на училището книгата си "По моя начин", както и футболна топка с автограф за спортния кът на СУ "Иван Вазов", а директорът Димитър Митев пък го изненада с картина, нарисувана от възпитаничка на школото. След откриването на фотоизложбата Димитър Бербатов изнесе мотивиращо слово във физкултурния салон пред ученици от СУ "Иван Вазов", СУ "Георги Бенковски" и СУ "Бачо Киро" - Павликени, разказват от екипа на събитието.

"Бях концентриран от много ранна възраст да преследвам моята мечта. Така действах аз и това проработи. Вие също трябва да намерите своя начин, както аз намерих моя начин. Щом аз стигнах до Манчестър Юнайтед, значи и вие можете", обясни Бербатов пред децата и младежите. "Благодарение на моята амбиция, аз успях. Работих и се трудих за този успех. Бях постоянен. Много пъти съм бил на земята, но се изправях. Преследването на мечтата ми помогна да стигна до моя връх. А моят връх беше Манчестър (Юнайтед). И аз го изкачих. Трябва да имате мечта и да я преследвате смело", каза още той.

Д-р Денислава Ангелова и Димитър Бербатов обсъдиха възможността подобна фотоизложба да бъде подредена и в други български училища през следващата година, като по този начин още повече ученици биха имали възможността да се докоснат до живота на един от най-успешните български футболисти.

Димитър Бербатов: Разбира се, че ще се кандидатирам за президент на БФС

Димитър Бербатов: Разбира се, че ще се кандидатирам за президент на БФС

Бившият нападател потвърди намеренията си