Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Висшата лига Димитър Бербатов потвърди, че има намерение да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз.

"Времето, което аз и моят екип започнахме тази борба, която ще стане на три години. Нещата ще бъдат докарани до край. Фактът, че се получи така чаканата от всички оставка говори красноречиво", каза той в предаването "Още от деня" по БНТ.

Разбира се, че ще се кандидатирам за президент, но битката всъщност е за българския футбол и това управление, което вече 18 години продължава да прави нещата не както трябва. Настана време разделно за всички, които обичат футбола, да им покажат, че мястото не им е тук. Последва закъснялата оставка, която е за втори път", категоричен е той.

Бербатов, който дели първото място по най-много голове за националния отбор на България с Христо Бонев, заяви още: "Борбата е тази да се направи така, че футболът ни да тръгне в друга посока, тъй като във всяко ново управление, когато властта те опиянява и минава много дълго време, ти забравяш да направиш правилните оценки, точните решения и се вижда на какво дередже е футболът ни в момента".

"Следват няколко неща от тук нататък. Те са много важни и футболната общественост трябва да ги следим. Първото е да видим дали в седемдневен период Търговският регистър ще впише временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов. Ако това не се случи, значи продължават някакви игрички, които да се кроят. Някакви тарикатлъци и шантажи, които пак си мислят да направят за Конгреса. Миналия път, когато това се случи с оставката, Борислав Михайлов беше отписан в Търговския регистър, Михаил Касабов беше вписан като негов заместник. Затова няма пречки да се случи и сега. Ако след седем дни се случи така, това е показателен знак, че пак нещо се крои", каза Бербатов по повод предстоящите процеси в БФС.

Бербатов: Говорих с Чеферин, обезпокоен е

Бербатов: Говорих с Чеферин, обезпокоен е

Даде обширно интервю