Миньор Перник ще бъде финансово обезпечен за новия сезон във Втора лига. Това заяви членът на Управителния съвет на клуба Мартин Жлябинков в "Пресклуб България", след като клубът се завърна в професионалния елит.

В Миньор започнаха работа по новата селекция

В Миньор започнаха работа по новата селекция

Пернчинани искат да са готови със състава до началото на сезона

"Емоциите са големи от връщането на клуба в професионалния елит. Когато Миньор беше част от елита, водещите грандове изпитваха затруднения, когато гостуваха в Перник. В лицето на общината имаме огромна подкрепа, с кмета се комуникира много добре, той е спортен човек и иска да помогне на клуба.

Емблематичен клуб за българския футбол, изключително много футболисти са излезли от Миньор. Смятам, че връщането ни в професионалния елит е заслужено, защото във всички кръгове ние сме лидери, така че смятам, че подхвърлянията, че това е незаслужено, са напълно неоснователни. Относно какво очаква Миньор Перник от тук насетне - чака ни много работа, нашата идея като ръководство е отборът да не бъде само един сезон член на Втора лига, искаме да изградим сериозна организация, която да даде предпоставки и клубът да се завърне в Първа лига. Миньор Перник ще бъде финансово обезпечен за новия сезон във Втора лига. В момента клубът работи по всички процедури за лицензиране във Втора лига.

Смятам, че стадионът е едно от най-добрите съоръжения в България. Ще бъде монтирано и видеонаблюдение. Има изградено тренировъчно игрище, което се използва от ДЮШ на Миньор. В момента работим за още две игрища - базата в село Дивотино, в момента текат ремонтни дейности, със стартирането на подготовката, тимът спокойно ще може да играе и на него", каза Жлябинков.

В Миньор (Перник) ще продължат изграждането на отбор от млади футболисти

В Миньор (Перник) ще продължат изграждането на отбор от млади футболисти

"Няма да се прави мащабна селекция", заяви Юри Васев