Хали Тиам и Левски изглежда, че ще се разделят през лятото. Тогава изтича договорът на сенегалеца с клуба, съобщава "Тема Спорт".

От "Герена" държаха да удължат споразумението. Шефовете на "сините" на няколко пъти водиха разговори с агента на играча, но те не доведоха до резултат. 26-годишният дефанзивен халф така и не склони да подпише нов договор. От клуба му бяха поставили краен срок да реши дали приема офератта им до заминаването на тима за Турция. Лагерът стартира в понеделник, а контракт за момента няма. Това почти сигурно означава, че след края на кампанията Тиам ще си тръгне като свободен агент, а Левски няма да получи нищо за правата му.

Хали беше привлечен в Левски през 2018 година по настояване на Делио Роси. Той веднага се превърна в несменяем титуляр. До момента Тиам е изиграл 65 мача във всички турнири, в които е отбелязал 5 гола.

В състава на Левски има още двама играчи, които са в ситуацията на сенегалеца. Това са португалецът Филипе Нашименто и Мартин Райнов. Очаква се първият също да си тръгне през лятото. По време на лагера в Сандански Райнов беше използван като централен защитник, защото заместваше отсъстващия поради ангажименти с националния отбор исландец Холмар Ейолфсон. Той може да получи тази роля и през пролетта.