Президентът на Италианската футболна федерация (ФИГК) Габриеле Гравина заяви, че се надява частичен брой от фенове да могат да посещават мачове преди края на сезона.

"Фенове по стадионите?" Сърдечното ми желание е да видим частично присъствие по трибуните до края на първенството. Изглежда немислимо, че стадион с капацитет 60 000 или 80 000 седящи места, няма място за минимален процент от запалянковци, които могат да посещават срещите при всички необходими предпазни мерки", сподели той за италианското радио.

Футболът на Ботуша е преустановен от 9-и март насам заради пандемията от коронавирус, която отне живота на повече от 33 500 души, но ще се завърне в средата на юни, като кампанията трябва да приключи в началото на август. Мачовете ще се играят при закрити врати при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Но в последните дни се появиха призиви за това стадионите да бъдат отваряни за фенове при ограничен капацитет, където това е възможно.

"Със сигурност сега изглежда незряло да се мисли за подобно нещо, но с подновяването на първенството, може да има нов малък сигнал на надежда за нашата страна. Това ще бъде и начин за възнаграждение на ентусиастите след особено труден период", добави той.

Кината и театрите ще отворят отново врати в Италия от 15 юни с ограничен брой места и при стриктно спазване на мерките за социална дистанция. "Следя ситуацията за кината, театрите, културните събития", завърши президентът на Италианската федерация.

Феновете в Серия "А" може да се завърнат по трибуните през юли

Феновете в Серия "А" може да се завърнат по трибуните през юли

Предложението е да се започне със запълване на 10% от капацитета на стадионите